september 2018

Ambulanta septembra in oktobra

Ker bo predvidoma od 5. septembra do 5. oktobra 2018 zdravnica Ida Rus odsotna, bo naša ambulanta v tem času delala s prilagojenim delovnim časom. V tem času jo bo nadomeščala Marija Kržišnik Logar, dr. med., specialistka pediatrije, ki je v preteklem šolskem  letu že delala šolsko preventivo v naši ambulanti v Gorenji vasi.

Zdravnica bo delala po naslednjem urniku:

Ponedeljek popoldan Gorenja vas, od 13h-19h

Torek popoldan Žiri, od 13h-19h

Sreda dopoldan Gorenja vas 7.30-12.30

Četrtek dopoldan Žiri 7.30- 12.30

Petek dopoldan Gorenja vas 7.30-12.30

Od 3. – 5. septembra ter od 1. – 5. oktobra pa bo ambulanta zaprta. Ko naša ambulanta ne deluje, se kot običajno v primeru, ko vaš otrok potrebuje zdravniško oskrbo, obrnite na splošnega zdravnika na pristojni zdravstveni postaji v Gorenji vasi ali  Žireh, v primeru življenjske ogroženosti pa pokličite številko 112.

 

 

marec 2018

Javljanje odsotnosti

Naša ambulanta ima zelo velik delež preventivnih pregledov. Zaradi nemotenega delovanja prosimo, da se starši za preglede držijo ure, ko so naročeni, morebitno odsotnost pa prosim, da nam javite. Le tako lahko v tem času naročimo drugega otroka. Zaželjeno je tudi, da sestri najkasneje ob prihodu, najbolje pa ob naročanju tudi sporočite, da ob obisku želite urediti določene formalnosti za sorojenca. Pogosto se nam namreč čas pregleda določenega otroka tudi podaljša zaradi nepredvidenih dodatnih pregledov ali pisanja napotnic sorojencem.

 

april 2017

Sprejem pacientov

Obveščamo, da sprejem pacientov poteka do 14.ure, če delamo v dopoldanskem času ter do 19.ure, če delamo v popoldanskem času.

 

januar 2017

Dodatno obvestilo glede urnika

Na naši spletni strani v rubriki Urnik objavljamo, da delamo vsak četrti petek popoldan. Vendar opozarjamo, da pri tem ni mišljen četrti teden v mesecu, temveč četrti teden po razporedu, ki ga imamo skupaj s splošnimi zdravniki.

 

 

 

december 2016

Posebnosti ambulante Polhek

Ambulanta deluje na dveh lokacijah, v Zdravstvenih postajah Gorenja vas ter Žiri, kljub temu pa deluje kot ena ambulanta.

Pregledi otrok se tako izvajajo na obeh lokacijah vse dni v tednu. Tako otrok, ki zboli in potrebuje pregled, lahko pride v eno ali drugo ambulanto, kjer takrat delamo. Seveda pa se je potrebno prej naročiti (enotna telefonska številka 04 620 88 70).

Vsak dan ob določenih urah izvajamo tudi preventivne preglede otrok. Takrat naj bi prihajali le zdravi otroci. Če otrok hudo zboli ali se poškoduje in je stanje nujno, se seveda oglasite tudi v času izvajanja preventive; če je možno prej pokličite. V tem primeru greste v čakalnico za bolne otroke.

Ko ambulanta ne obratuje, se v primeru, ko otrok potrebuje nujno zdravniško oskrbo, obrnete na ustreznega splošnega zdravnika na Zdravstveni postaji in NE V ZDRAVSTVENI DOM ŠKOFJA LOKA. Ponoči, ob praznikih in vikendih pa je dežurna Ambulanta za nujno medicinsko pomoč v Zdravstvenem domu Škofja Loka.

V naši ambulanti se izvajajo osnovne  laboratorijske preiskave: hemogram, CRP, urin ter bris žrela, ki nam pomaga pri akutno zbolelem otroku; za natančnejše preiskave krvi, urina in blata- predvsem pred določenimi preventivnimi pregledi, pa je potrebno iti v laboratorij v ZD Škofja Loka.  Naročanje in prejem izvidov poteka preko računalnika.

Vse spremembe bomo sproti objavljali na internetu.