NAČIN DELA V GORENJI VASI IN ŽIREH

 

Še vedno s ciljem preprečevanja okužb s COVID-19 ostaja vstop v obe Zdravstveni postaji, v Gorenji vasi in Žireh, omejen. Pregled v ambulantah je možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega ali elektronskega dogovora, spletno naročanje zaenkrat ni možno.

Na vhodu v Zdravstveno postajo boste morali na vstop počakati medicinsko sestro, ob vstopu si boste razkužili roke in nadeli zaščitno obrazno masko. NA PREGLED PRIHAJAJTE ZDRAVI, BREZ ZNAKOV KUŽNE BOLEZNI!

S septembrom smo se vrnili na urnike obratovanja obeh ambulant kot je bilo pred epidemijo Covid 19. Urnik je objavljen pod rubriko Urnik, v trenutnih razmerah pa nekoliko prilagojen urnik objavljamo spodaj. Od 12. oktobra dalje, sta namreč ekipi iz obeh ambulant, vsaka 1x tedensko, razporejeni v Covid ambulanto v Škofji Loki.

Vse administrativne storitve (svetovanje, izdaja receptov za kronično terapijo, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke, urejanje bolniškega staleža, ipd) se izvaja še vedno na daljavo po telefonu  04 620 88 70 ( Gorenja vas) oziroma 04 620 88 88 ( Žiri) in  preko aplikacije GOSPODAR ZDRAVJA http://www.gospodar-zdravja.si/ambulantapolhek .

V obeh ambulantah sedaj izvajamo preventivne in kurativne preglede, a le otrok, ki ne kažejo znakov kužne bolezni.

Če otrok zboli z znaki kužne bolezni (vročina, kašelj, težko dihanje, driska …) in ocenimo, da potrebuje  pregled, ga večinoma še vedno napotimo v ambulanto za infektivne bolezni v Škofjo Loko, kjer mu po potrebi odvzamejo tudi bris na virus Covid 19. 

Ponoči in preko vikenda pokličite Ambulanto za nujno medicinsko pomoč v Škofji Loki: 04 502 00 70, v času, ko naša ambulanta ne dela, pa sedaj ne kličete več pediatra v ZD Škofja Loka, temveč splošnega zdravnika na ZP Gorenja vas oziroma Žiri.

V PRIMERU ŽIVLJENJSKE OGROŽENOSTI POKLIČITE 112. Ob klicu vedno navedite, če ima otrok znake kužne bolezni!!

2020-10-11T12:28:39+02:00