Pregledi otrok pred vstopom v 1. razred

Zaradi epidemije COVID-19 bomo v letošnjem letu otroke pred vstopom v šolo obravnavali nekoliko drugače.

V naslednjih dneh boste starši bodočih prvošolcev prejeli na vaše kontaktne številke SMS, da vam pošiljamo zdravstveno vsebino, ki jo boste lahko prevzeli z brezplačno registracijo na www.gospodar-zdravja.si. V aplikacijo prijavite vašega otroka, z njegovo ZZZS številko, ki je zapisana na zdravstveni izkaznici. Po postopku registracije, ki poteka največ en dan, v rubriki e-posveti prevzamete zdravstveno vsebino, ki vam jo bomo poslali in sicer:

1. vprašalnik, na katerega prosim odgovorite v rubriko, ki je namenjena vašemu odgovoru,

2.  povezava na NIJZ, v zvezi s predvidenim cepljenjem

3. skica kroga in likov za test pri otroku, ki ga izvedete doma

KER JE APLIKACIJA TRENUTNO NAREJENA BOLJ ZA ODRASLE, PRIPOROČAMO, DA ZAENKRAT NE IZPOLNJUJETE NJIHOVE ZDRAVSTVENE ANKETE, TEMVEČ GRESTE DIREKTNO NA E-POSVET.

Priporočamo, da po zaključku ankete otroka tudi preko naslova, ki bo naveden, naročite na pregled na datum, ki vam bo najbolj ustrezal. Če se na pregled ne boste sami prijavili, vas bo sestra v naslednjih dneh poklicala. Pregled bo usmerjen, zato tudi krajši, otrok pa bo zatem tudi cepljen proti hepatitisu B in OMR( ošpice, mumps, rdečke).

Na pregled naj otroka spremlja le eden od staršev, ob določeni uri naj ob prihodu pokliče ambulanto in počaka pred vrati (v Žireh pred spodnjimi vrati) , ali v avtu, s seboj imejte zaščitno masko zase in za otroka, ob prihodu si razkužite roke.

Na pregled naj otrok prihaja brez znakov kužne bolezni, prav tako znakov okužbe Covid-19 ali potrjene okužbe s tem virusom, ne sme imeti nihče od njegovih domačih zadnjih 14 dni pred pregledom!

 

 

 

2020-04-17T12:23:17+02:00