Iščemo dodatnega pediatra

V naši Ambulanti Polhek skrbimo za zdravje dobršnega dela otrok v Poljanski dolini, pa tudi iz drugih krajev v njeni okolici. Smo del javnega zdravstva, kljub temu, da smo ambulanta s koncesijo. Pred osmimi leti sta občini Gorenja vas-Poljane in občina Žiri skupaj razpisali koncesijo. Trenutno nas je v ambulanti zaposlenih osem, od tega dva zdravnika stalno, dr. Ida Rus Dolinar in dr. Gorazd Kalan, imamo pa tudi svojo specializantko dr. Ano Šinkovec. Trenutna nam pomagata še dr. Majda Troha, ki je bila vsa leta zaposlena v ZD Idrija in dr. Jovica Djordjević, ki dela tudi v SB Jesenice in v ZD Tržič. Del tima pa sta še dve diplomirani medicinski sestri ( ena je trenutno zaposlena le polovično), dve srednji medicinski sestri in administratorka.

Po odhodu dr. Žnidaršič Eržen še vedno skrbimo za njene paciente, kljub temu, da jih ne moremo vpisati. Po lanskem zatišju v številu rojstev, imamo letos že v začetku leta veliko novorojenčkov, ki rabijo zaradi rednega spremljanja največ obravnav. Vedno več je tudi priseljencev.

Poleg dela v ambulanti smo aktivni tudi v lokalni skupnosti, sodelujemo z občino in vsemi tremi osnovnimi šolami, naš cilj je to sodelovanje, predvsem v smeri preventivnih aktivnosti, še okrepiti.
Dela in izzivov imamo torej veliko. Želimo, da imajo naši pacienti tudi v prihodnje dobro obravnavo.
ZATO IŠČEMO NOVEGA PEDIATRA. Vemo, da v Sloveniji trenutno velik primanjkljaj zdravstvenih delavcev, tudi pediatrov. Verjamemo pa, da smo ambulanta, v kateri delamo dobro, v prijetnem okolju, z odlično opremo. Poleg tega tudi skrbimo za dobre medsebojne odnose in smo prilagodljivi, tudi v urniku.
Če vas bi  delo zanimalo in ste izvedeli za naše potrebe, vas vabimo, da nas pokličete. Z veseljem vam bomo predstavili našo Ambulanto Polhek.

Občina Gorenja vas-Poljane celo ponuja stanovanje, če bi bile potrebe po njem. Gorenja vas je oddaljena 15 minut iz Škofje Loke, Žiri 45 minut iz Ljubljane.

2024-05-05T15:11:25+02:00