Aktualno2019-01-13T17:29:10+01:00

julij 2022

IZJAVA O POSLANSTVU AMBULANTE POLHEK

Naše osnovno poslanstvo je povrnitev in ohranjanje zdravja otrok in mladostnikov v obeh občinah Gorenja vas-Poljane in Žiri; s strokovnim in prijaznim pristopom se trudimo biti blizu našim malim in velikim pacientom in njihovim staršem, ko nas ti potrebujejo. Delujemo v povezavi z lokalno skupnostjo, kot del javne zdravstvene mreže, v katero vsi prispevamo.

Dopusti v času počitnic

Dr. Kalan bo zaradi letnega dopusta odsoten od 4. do 29.julija, dr. Rus pa od 1. do 19. avgusta. V času odsotnosti enega zdravnika ga nadomešča drug po svojem urniku, izven uradnega urnika pa se v primeru, da nujno vaš otroka potrebuje pregled in obravnavo pri zdravniku, obrnite na splošnega zdravnika v Gorenji vasi ali Žireh.

februar 2022

SEZNAM IZVAJALCEV TESTIRANJA


ŠKOFJA LOKA

Hitre teste za potrditev okužbe z virusom COVID-19 dopoldne opravlja ambulanta Dolenc v prostorih nekdanjega Tehnika, od 6.45 do 10. ure. Naročanje ni potrebno, brezplačno le ob dokazu pozitivnega samotestiranja. V ZD pa opravljamo potrditvene HAG teste popoldne v COVID ambulanti od 18. do 19. ure.

ŽIRI

Zavod Fitlab- vsak dan, po predhodnem naročilu

 

Odsotnost od dela zaradi nege in Covid19

Če je otrok pozitiven na PCR ali HAGT testu, mora ostati v karanteni in sicer 10 dni od prvih simptomov bolezni. Možno je, da se ta karantena skrajša na 7 dni, če se 7. dan opravi HAGT test pri uradnem izvajalcu in je ta negativen.

Zgolj v primeru, če gre za zdravega otroka, torej otroka, pri katerem ni ugotovljena bolezen COVID-19, in mu je odrejena karantena, starš ni upravičen do nadomestila zaradi nege v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, temveč nadomestilo delodajalcu povrne ZRSZ.

 

december 2021

CEPLJENJE OTROK OD 5. DO 12. LETA

Od 27.12. 2021 bo cepivo proti covid19 za otroke stare od 5-12 let na razpolago tudi v cepilnem centru v ZD Škofja Loka. Zaradi neugodnega pakiranja cepiva, ki se razlikuje od cepiva za starejše, zaenkrat v naši ambulanti ne bomo cepili z omenjenim cepivom. Sprejemamo pa prijave, tako, da pokličite našo ambulanto ali prijavite svojega otroka preko aplikacije Gospodar zdravja. Prijave zbiramo do četrtka za cepljenje v naslednjem tednu, predvidoma ob ponedeljkih pozno popoldne. Otroka lahko naročite tudi sami preko aplikacije zVem.

Svetuje se predvsem cepljenje otrok, pri katerih se pričakuje hujši potek okužbe SARS-Cov-2 ( otroci s prirojenimi okvarami srca, sladkorno boleznijo, imunskimi motnjami, epilepsijo in drugimi kroničnimi boleznimi, tudi s prekomerno telesno težo). Svetujemo pa cepljenje tudi tistih otrok, pri katerih želimo doma zaščititi tiste, ki so bolj ranljivi.

Cepljenje otrok letak 3

 

 

.

november 2021