Aktualno2019-01-13T17:29:10+01:00

november 2022

Odsotnost dr. Žnidaršič Eržen

Dr. Žnidaršič Eržen bo v torek, 29. novembra odsotna.

oktober 2022

Nova specialistka pediatrije

Od 1. oktobra je v naši ambulanti v Gorenji vasi za 16 ur tedensko zaposlena nova specialistka Marta Žnidaršič Eržen. Praviloma bo delala vsak torek in petek dopoldan v Gorenji vasi. Ostale dni jo nadomešča dr. Kalan po svojem urniku, v času njegove odsotnosti pa dr. Rus Dolinar v Žireh.

september 2022

Nadomeščanje v Škofji Loki

Zaradi pomanjkanja pediatrinj v zdravstvenem domu v Škofji Loki, se bo dr. Rus Dolinar občasno vključevala v delo v njihovem dispanzerju. Vse spremembe v delu v Žireh bomo sproti objavljali.

julij 2022

IZJAVA O POSLANSTVU AMBULANTE POLHEK

Naše osnovno poslanstvo je povrnitev in ohranjanje zdravja otrok in mladostnikov v obeh občinah Gorenja vas-Poljane in Žiri; s strokovnim in prijaznim pristopom se trudimo biti blizu našim malim in velikim pacientom in njihovim staršem, ko nas ti potrebujejo. Delujemo v povezavi z lokalno skupnostjo, kot del javne zdravstvene mreže, v katero vsi prispevamo.

februar 2022

SEZNAM IZVAJALCEV TESTIRANJA


ŠKOFJA LOKA

Hitre teste za potrditev okužbe z virusom COVID-19 dopoldne opravlja ambulanta Dolenc v prostorih nekdanjega Tehnika, od 6.45 do 10. ure. Naročanje ni potrebno, brezplačno le ob dokazu pozitivnega samotestiranja. V ZD pa opravljamo potrditvene HAG teste popoldne v COVID ambulanti od 18. do 19. ure.

ŽIRI

Zavod Fitlab- vsak dan, po predhodnem naročilu

 

Odsotnost od dela zaradi nege in Covid19

Če je otrok pozitiven na PCR ali HAGT testu, mora ostati v karanteni in sicer 10 dni od prvih simptomov bolezni. Možno je, da se ta karantena skrajša na 7 dni, če se 7. dan opravi HAGT test pri uradnem izvajalcu in je ta negativen.

Zgolj v primeru, če gre za zdravega otroka, torej otroka, pri katerem ni ugotovljena bolezen COVID-19, in mu je odrejena karantena, starš ni upravičen do nadomestila zaradi nege v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, temveč nadomestilo delodajalcu povrne ZRSZ.